Gratis anonieme behandeling

Stichting mirro biedt vanaf juni 2017 drie modules uit haar e-Mental Health aanbod aan in gratis anonieme behandelvorm. Het gaat om de modules Alcohol en ouderenAngst en Game-check. Vanuit het Zorginstituut Nederland is subsidie verleend waardoor Stichting mirro de gratis anonieme behandeling kan aanbieden.

Anoniem in contact met hulpverlening
Sommige mensen willen of durven geen (professionele) hulp te zoeken voor hun psychische klachten. Via een digitale berichtenfunctie heeft de hulpzoekende contact met een hulpverlener. Het inschakelen van hulp in een vroegtijdig stadium kan voorkomen dat klachten zich verergeren en tot een zwaardere zorgvraag leiden.

Hoe werkt het? 
De hulpzoekende wordt gevraagd om een voornaam/nickname, functionerend e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt de hulpzoekende een uitnodiging voor een digitale vragenlijst van mirro, die – naast de eigen motivatie – vaststelt of iemand in aanmerking komt voor de anonieme behandeling of niet. Het geslacht bepaalt de vragen in de digitale vragenlijst. De opgegeven geboortedatum heeft de hulpzoekende later nodig om de digitale vragenlijst te kunnen openen, invullen en terugsturen. Daarna volgt een bericht of er kan worden gestart met de gratis anonieme behandeling of niet.

Privacy
Stichting mirro is NEN-7510 gecertificeerd en handelt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens, die eisen stelt aan het gebruik van informatie die tot personen herleidbaar is (zie algemene voorwaarden).

Aanmelden anonieme behandeling ‘Alcohol en ouderen’ 
Ben je 55 jaar of ouder en wil je meer grip op je alcoholgebruik, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Meer informatie en aanmelden»
Aanmelden anonieme behandeling ‘Angst en paniek’ ‘ 
Heb jij last van angstklachten en wil je daar graag iets aan doen, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Meer informatie en aanmelden»
Aanmelden anonieme behandeling ‘Game-check’ 
Game jij vaker dan je eigenlijk zou willen, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Meer informatie en aanmelden»

Vanuit het Zorginstituut Nederland is subsidie verleend die deze nieuwe dienst tijdelijk mogelijk maakt. Lees meer over de subsidieregeling»