Gratis anonieme e-mental health 2018

In samenwerking met Indigo zet Stichting mirro de gratis anonieme e- mental health in 2018 voort. Ook dit jaar zullen de gratis anonieme behandelingen ‘Angst en paniek’ en ‘Alcohol en ouderen’ door hulpverleners van Indigo worden verzorgd. De anonieme behandelingen worden gesubsidieerd door het Zorginstituut Nederland. Zo worden ook mensen bereikt die wegens angst of schaamte voor hun omgeving geen hulp durven te zoeken voor hun psychische klachten of verslaving. Het inschakelen van hulp in een vroeg stadium kan voorkomen dat klachten erger worden en tot een grotere zorgvraag leiden.

Angst en paniek & Alcohol en ouderen
Volwassenen met angst- en paniekklachten kunnen zich aanmelden via angst.mirro.nl. 55-plussers die meer grip willen op hun alcoholgebruik kunnen zich aanmelden via alcoholenouderen.mirro.nl. Vanaf 1 juni 2017 zijn er al ruim 100 mensen die een behandeling hebben gevolgd!

Aanmeldprocedure
Om de anonimiteit te waarborgen, worden er zo min mogelijk persoonsgegevens uitgevraagd. Bij de aanmelding wordt de hulpzoekende gevraagd om een voornaam/nickname, functionerend e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt de hulpzoekende een uitnodiging voor een digitale vragenlijst van mirro, die – naast de eigen motivatie – vaststelt of de hulpzoekende in aanmerking komt. Het geslacht bepaalt de vragen in de digitale vragenlijst. De opgegeven geboortedatum is alleen nodig om later de digitale vragenlijst in te kunnen vullen en ter controle of de hulpzoekende meerderjarig is. Na beoordeling door een psycholoog start al dan niet de gratis anonieme behandeling.

Vanuit het Zorginstituut Nederland is subsidie verleend die deze dienst tijdelijk mogelijk maakt. Lees meer over de subsidieregeling»