Mantelzorg

 

Mirro > Mirro Modules > Modules consument > Mantelzorg

 

  Terug

Mantelzorg

Gezond zorgen kun je leren! Als mantelzorger loop je een verhoogd risico op overbelasting. Behoud de balans.


 
 

Voor wie?

Deze module biedt mantelzorgers handvatten om mentaal gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat zorgen voor een naaste extra druk op een mantelzorger kan leggen. De balans tussen bezigheden voor anderen en ontspanning raakt nogal eens verstoord. In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om op eigen kracht de balans te vinden in de zorg voor een ander én het zorgen voor jezelf. Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal mantelzorgers.
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze én al onze andere zelfhulp modules uit het overzicht. Via onderstaande knop kun je alvast het gratis gedeelte van deze module bekijken.
 
> Naar de module
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.
 

Onderwerpen

  • Mijn zorgsituatie: geen enkele situatie is hetzelfde. Zorgen voor iemand die dicht bij je staat, vinden we vaak vanzelfsprekend. Het geeft voldoening, maar kan zowel lichamelijk als psychisch belastend zijn voor diegene die zorgt: de mantelzorger.
  • Aandacht voor jezelf: goed voor jezelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden.
  • Grenzen stellen: een dag heeft 24 uur. Grenzen stellen helpt om de 24 uur die in een dag zitten overzichtelijk te houden.
  • Veranderen of loslaten: het worstelen met een situatie die je niet kunt veranderen, leidt tot stress en frustratie. Gezond zorgen betekent: veranderen wat je kunt veranderen en loslaten waar je geen invloed op hebt.

 

 


 

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

 

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
085-489 89 99
Mail