Burnout

 

  Terug

Burnout

Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaar je langere tijd ongezonde stress? Voorkom een burnout.


 

Voor wie?

De module is ontwikkeld voor mensen die last hebben van werkstress. De module helpt om de balans tussen werk en privé te vinden/behouden en een burnout te voorkomen.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is samengesteld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness.
 

Onderwerpen

 • Stress en ik: iedereen reageert anders op stressvolle situaties. Bepalend in welke mate iemand stress ervaart is de bron van spanning. Spanningsbronnen kunnen bijvoorbeeld zijn het werk zelf, collega’s, de organisatie, veranderingen, werkomgeving of je carrière.
 • Werkomgeving: je omgeving heeft invloed op wat je denkt en hoe jij je voelt. De sfeer op je werk, de vaste gewoonten en regels, je collega’s en leidinggevende kunnen een rol spelen bij het wel of niet ervaren van werkstress. Dat geldt ook voor de inrichting van je werkplek en de planning van je werkzaamheden.
 • Werk, stress en leefstijl: door je leefstijl onder de loep te nemen, kun je je gevoeligheid voor stress eerder herkennen. Een gebalanceerde leefstijl maakt je weerbaarder tegen werkstress.
 • Acceptatie: piekeren brengt je in een spiraal van negatieve gedachten. Herken gepieker en laat het los. Door je te focussen op aspecten die je wel kunt beïnvloeden en door andere zaken die je niet kunt beïnvloeden te accepteren voorkom je werkstress.

 

Oefeningen

 • In kaart brengen van wat spanning veroorzaakt en hoe je geneigd bent daarop te reageren.
 • Stilstaan bij het beter inrichten van je werkplek en het effectiever omgaan met je tijd.
 • De bedrijfscultuur in kaart brengen.
 • Spierspanningsoefening.
 • Leefstijl en balans opmaken: geeft een activiteit je meer energie dan dat het je kost, of kost de activiteit juist meer energie?
 • Bewustzijn: positieve gedachten plaatsen tegenover negatieve gedachten.
 • Knelpunten beschrijven; kun je er iets aan veranderen, of kun je het beter loslaten?

 

Hoe werkt het?

Met het voucherpakket ontvangt u een gewenst aantal vouchercodes waarmee uw medewerkers een eigen mirro-account kunnen registreren met toegang tot alle 17 modules. Met een systeemkoppeling integreert u alle gewenste modules in uw platform (bijvoorbeeld een intranet of medewerkersportaal). Met een behandelaccount kan de bedrijfsarts medewerkers gericht uitnodigen voor een specifieke module en de voortgang monitoren.

 


 

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

 

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
085-489 89 99
Mail