Game-check

 

 

  Terug

Game-check

Game-check avatar van Mirro

Wat levert het gamen je op? Wat kost het je? Kijk eens bewust naar jouw gamegedrag en leer hoe je de controle behoudt. Gamen is leuk, hou dat zo.


 

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor mensen van 16 jaar en ouder die hun gamegedrag onder controle willen krijgen en/of houden. Gamen is leuk, gezellig en leerzaam. Je leert nieuwe vrienden kennen, de oog-hand-coördinatie neemt toe, je leert er beter Engels van en het kan het zelfvertrouwen enorm doen toenemen. Door de beschikbaarheid en bereikbaarheid van games via pc en smartphone, is het soms moeilijk om weerstand te bieden aan de verleiding. Even gamen is leuk, maar vaak merken mensen dat ze veel langer doorgaan dan ze van plan waren. De module helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te verkrijgen in jouw gamegedrag. Met behulp van de oefeningen, tips en informatie ga je aan de slag om een mogelijke gameverslaving voor te zijn.
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder Jeugd, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Het in kaart brengen van de sociale omgeving en aandacht voor het tijdsaspect worden in alle game-interventies aan de orde gesteld, zo ook bij deze zelfhulpmodule. Meegenomen bij de ontwikkeling van game-check zijn de module gamenondercontrole van Brijder Jeugd en de op de Community Reinforcement Approach gebaseerde behandeling van NovadicKentron.
 

Onderwerpen

  • Gamen de baas: je gamet langer dan je eigenlijk zelf wilt. Ben je nog wel de baas over de game of niet?
  • Waarom gamen: je bent vast ooit begonnen met gamen omdat je het gewoon leuk vindt. Er kunnen situaties zijn die jou verleiden om meer te gamen of waarin je meer behoefte hebt om te gamen.
  • Gamen, familie & vriendschap: door het gamen is er soms weinig tijd om af te spreken en kunnen vriendschappen worden verwaarloosd, maar er kunnen door het gamen ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Wees hier alert op.
  • Hoe houd ik gamen leuk: gamen is heerlijk als je je verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen je enige tijdverdrijf wordt, ligt een gameverslaving echter op de loer.

 

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht