Stress bij studenten

 

 

  Terug

Stress bij studenten

Deze module is geschikt voor studenten die stress ervaren en gemotiveerd zijn om deze stress zelfstandig te verminderen.

 

Stress hoort bij het leven en dus ook bij het studentenleven. Ervaart de student langere tijd stress? In deze module kan de student zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om stress het hoofd te bieden.

 

Voor wie?

Deze module is geschikt voor studenten die stress ervaren en gemotiveerd zijn om deze stress zelfstandig te verminderen.

 

Inhoud ontwikkeld door experts

Deze module is ontwikkeld in opdracht van Stichting Mirro. De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts en ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT) en mindfulness.

 

Onderwerpen

De module biedt de student inzichten en handvatten om stress te onderzoeken en herkennen. In de module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Stress onderzoeken: Stress kan ontstaan door het ervaren van te veel energievreters en te weinig energiegevers in je dagelijks leven. Door jouw stress te onderzoeken en je bewust te worden van de oorzaak ervan, kan je hier iets aan veranderen.
  • Met stress omgaan: Iedereen reageert op een andere manier op stress. Het is van groot belang dat je jouw stresssignalen niet negeert. Ze zijn er immers niet voor niets. Door deze signalen te negeren, kan je meer stress ervaren en uiteindelijk zelfs in een burn-out terecht komen.
  • Grenzen stellen: Als je studeert komt er veel op je af: feestjes, een bijbaan, oh ja en dan natuurlijk je studie zelf nog… Het is soms oppassen dat dit niet te veel wordt. Grenzen stellen helpt om de 24 uur die in een dag zitten overzichtelijk te houden.
  • Jouw kwaliteiten: Het ontdekken, gebruiken en verder ontwikkelen van je kwaliteiten is van belang om goed in je vel te zitten.

 

Hoe werkt het?

Met een slimme link hebben studenten met toegang tot alle modules met een eigen account. Met een systeemkoppeling integreer je alle gewenste modules in het studieportaal.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht