Nieuws

 

 

Terug  Terug

Smartphonegebruik in Nederland – infographic

Smartphonegebruik in Nederland, met een foto van een smartphone en twee duimen op het scherm

Offline Dag komt eraan: op 10 mei is het de uitdaging om zoveel mogelijk offline te blijven. Het liefst helemaal natuurlijk. Lukt dat jou, denk je?

Voor de thuiswerkers en iedereen met een online georiënteerde baan is een hele dag offline zijn niet te doen (tenzij je vrij neemt en alle apparaten verbant, maar ja). Wel kun je ervoor kiezen om zo min mogelijk extra online te zijn, bijvoorbeeld door je mobiel doelbewust in een laadje te leggen of een uurtje minder tv te kijken of te gamen.

Je zult niet de enige zijn die moeite mee heeft met offline blijven. Nederlandse volwassenen spenderen gemiddeld 4 uur en 50 minuten op het internet per dag. Dit is verdeeld over verschillende apparaten, met de televisie en laptop op plek 2 en 3. Bovenaan staat de mobiele telefoon.

Cijfers

In de onderstaande infographic zie je enkele cijfers van het smartphonegebruik in Nederland, voortgekomen uit onderzoek van telecomaanbieder Simyo.

Infographic smartphonegebruik in Nederland

Uit dit onderzoek blijkt ook dat maar liefst 54% van de Nederlanders het smartphonegebruik wil minderen. Behoor jij tot die 54% en wil je graag zelfstandig en anoniem (weer) grip krijgen op jouw smartphonegebruik? Volg onze module Je smartphone de baas!

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Een op de vier studenten voelt zich eenzaam

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht