E-books

We willen zoveel mogelijk mensen helpen om mentaal fitter te worden. Daarom bieden we deze gratis e-books aan met nuttige informatie, tips en oefeningen per thema. De e-books zijn lekker laagdrempelig, dus je kunt er meteen mee aan de slag.

Op dit moment hebben we de volgende e-books:

  • Bloeien in de overgang
  • Omgaan met prestatiedruk (voor studenten)
  • Van werkstress naar werkplezier
  • Omgaan met eenzaamheid

Deze zijn in het Nederlands en in het Engels beschikbaar. Je kunt in dit formulier aangeven welke e-books je graag wilt ontvangen:

Bloeien in de overgang

De overgang is een natuurlijke periode in het leven van een vrouw. Het lichaam verandert en is op zoek naar een nieuw evenwicht. Daardoor kun je last krijgen van overgangsklachten, zoals opvliegers en somberheid. 4 op de 5 vrouwen krijgt last van overgangsklachten. De overgang zelf duurt gemiddeld 5 tot 12 jaar. Wel zo fijn, dus, als je deze nieuwe levensfase zo prettig mogelijk beleeft.

In dit e-book vind je uitleg over de overgang en symptomen. Je krijgt tips voor het omgaan met de overgang en adviezen voor je leefstijl, die je naar wens kunt proberen. Ook kun je praktische oefeningen doen, bijvoorbeeld voor het verminderen van stress. En je leest een ervaringsverhaal voor inspiratie en herkenning.

Overgangsklachten worden vaak aangezien voor burn-out klachten. Zoals somberheid, een kort lontje, concentratieverlies, hartkloppingen en vermoeidheid. Een juiste diagnose is belangrijk voor passende hulp! Raadpleeg daarom ook zeker je huisarts als je veel van deze klachten herkent.

Download het e-book: Bloeien in de overgang om deze nieuwe levensfase zo prettig mogelijk te ervaren. En probeer ook onze module Overgangsklachten eens!

Omgaan met prestatiedruk

Meer dan de helft van de studenten ervaart prestatiedruk: het gevoel dat je móet presteren. Dat aantal blijft helaas groeien. Door prestatiedruk kun je (te) perfectionisch worden en mentale klachten krijgen. Zoals: faalangst, somberheid, slaapproblemen, stress en extreme vermoeidheid.

In dit e-book vind je uitleg over gezonde en ongezonde stress. Je krijgt 10 tips om prestatiedruk te verminderen en oefeningen om meteen te testen. Ook lees je over de ervaring van een student met prestatiedruk, voor inspiratie en herkenning. Want – zoals je al las – je bent niet de enige.

Herken jij je in de volgende symptomen? Gejaagd gevoel, hoge ademhaling, hoofdpijn, maagklachten, nekpijn, piekeren, slecht (in)slapen, snel geïrriteerd zijn, snelle hartslag, sneller verkouden zijn, veranderde eetlust en/of vermoeidheid. Download dan het e-book: Omgaan met prestatiedruk. We hopen dat we samen die druk wat kunnen verlichten!

Van werkstress naar werkplezier

1 op de 7 werknemers heeft last van burn-outklachten. Werkstress is daarmee beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Door werkstress te laten opstapelen, kun je verschillende klachten krijgen. Zoals: vermoeidheid, sneller geïrriteerd, piekeren, onrustig gevoel, vergeetachtigheid, moeite hebben met verandering, minder betrokken raken bij je werk en/of collega’s, slaapproblemen, angsten en meer.

In dit e-book vind je uitleg over werkstress. Je krijgt 10 tips om werkstress te verminderen en werkplezier te vergroten. Je leest over de ervaring van een werknemer met werkstress, voor herkenning en inspiratie. En je krijgt oefeningen die je meteen kunt proberen.

Werk hoeft niet stressvol te zijn! We willen je helpen om jouw werkstress te verminderen en je werkplezier te vergroten. Download dan het e-book: Van werkstress naar werkplezier.

Omgaan met eenzaamheid

Ruim de helft van de Nederlanders voelt zich eenzaam. Eenzaamheid komt op alle leeftijden voor: van 12-jarige scholieren tot 85-plussers. Eenzaamheid kan leiden tot depressie, chronische stress, een angststoornis en (game)verslaving.

In dit e-book vind je uitleg over eenzaamheid. Je krijgt 10 tips om eenzaamheid te verminderen en oefeningen om meteen te testen. Ook lees je over de ervaring van een eenzaam persoon, voor inspiratie en herkenning.

Eenzaamheid is heel normaal en gaat vaak voorbij. Met dit e-book kun je jouw eenzame gevoelens onderzoeken. Je kunt stappen zetten om verbinding te maken, je eenzaamheid te accepteren en uit je comfortzone te komen. Download het e-book: Omgaan met eenzaamheid.

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht